Lasten lääketieteen päivä

Heureka, suomalainen tiedekeskus
18.9.2021 10:00
, Uusimaa
  • suomi
  • paikan päällä
  • Lapset

Lasten lääketieteen päivä on Heurekassa jo perinteeksi muodostunuta, koko perheen päivätapahtuma, jossa tutustutaan lääketieteeseen lapsille suunnatuin työpajoin ja kokeellisin aktiviteetein. Lasten lääketieteen päivä tavoittaa keskimäärin n. 4000 kävijää.

Päivän aikana ohjelmassa on mm. appelsiinien rokotustyöpaja, jossa lapset saavat kokeilla appelsiinien rokottamista oikeilla välineillä ja pelkojen hälventämiseksi. Tapahtuman asiantuntijakohtaamisissa syvennytään tarkemmin esimerkiksi rokotusten merkitykseen terveyden ja laumasuojan näkökulmasta, lääketeknologiaan, hammashuoltoon ja terveydenhuoltoon. Tapahtuman kipsaustyöpajassa lapset kohtaavat nallelääkäreitä, joiden opastamana he kipsaavat itse pehmolelunsa raajan.

Yhteistyökumppanit panostavat tapahtumaan isosti tuomalla asiantuntijoita ja sisältöä, kuten sairaalaklovneja, työpaja-aktiviteettejä, esittelypisteitä ja hammaslääkärintuolin toimintoineen. Tapahtumassa lapsilla on esimerkiksi ollut mahdollisuus istua liikkuvassa hammaslääkärintuolissa, keskustella hammaslääkärin kanssa ja tutustua välineisiin, joita he käyttävät työssään.

Lasten lääketieteen päivä on teemaltaan ainutlaatuinen, innostaen hyvin pieniäkin lapsia tieteiden pariin. Itse tekemällä, kokeilemalla ja tutustumalla lapset saavat perheineen positiivisia tiede-elämyksiä, jotka motivoivat ihmettelevään sekä tutkivaan toimintatapaan ja lisäävät tiedeymmärrystä.

Lue lisää