Tutkimaton tieto -verkkokeskustelu

Museovirasto
11.10.2021 13:30
Koko Suomi
  • finska
  • på webben
  • vuxna

Museovirasto järjestää kaikille ilmaisen Tutkimaton tieto -verkkokeskustelun maanantaina 11.10. klo 13.30-15.

Keskustelussa suunnataan katse museoiden laajoihin kokoelmiin ja aineistoihin, jotka ovat tutkimattoman tiedon loputon varanto. Museoaineistoja hyödynnetään monipuolisesti tutkimusten lähteinä. Tiedon tuotantoa joukkoistetaan ja kansalaistieteen havainnot vahvistavat tieteellistä tutkimusta. Museot tallentavat aktiivisesti nykypäivän ilmiöitä ja ihmisten kokemuksia. Millainen vastuu museoilla on kerätyn aineiston avaamisessa ja hyödyntämisessä? Miten museoiden kokoelmat ja aineistot saataisiin entistä laajemmin tutkijoiden käyttöön? Millaista piilevää potentiaalia on vielä hyödyntämättä yliopistojen ja museoiden välisessä yhteistyössä?

Keskustelua moderoi Museoviraston pääjohtaja Tiina Merisalo. Mukana keskustemassa ovat Marko Hyvärinen (Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus), Kirsi Ojala (Espoon kaupunginmuseo), Elina Räsänen (Helsingin yliopisto) ja Tapani Sainio (opetus- ja kulttuuriministeriö).

Keskustelua voi seurata verkossa. Linkki lähetetään ilmoittautuneiden sähköpostiin lähempänä tilaisuutta.

Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 6.10.2021

Keskustelu johdattelee myös tämän vuoden Museoalan Teemapäivien 8.11.2021 ohjelmaan. Museoalan Teemapäivät on Museoviraston vuosittain järjestämä, maksullinen museoalan seminaari. Tämän vuoden teemana on ”Tiedon lähteiltä valtavirtaan”, jonka alla pohditaan erityisesti tutkittuun tietoon liittyviä kysymyksiä.

Lisätietoja Teemapäivistä Museoviraston verkkosivuilla

Läs mer