Heurekan tiedeleirit

Heureka, suomalainen tiedekeskus
22.2.2021-13.8.2021
, Koko Suomi
  • finska
  • på webben och på plats
  • barn

Heurekan tiedeleirit järjestetään sekä paikan päällä Heurekassa että etäleirinä verkon välityksellä. Tiedeleirejä järjestetään koulujen syys-, kesä- ja talviloma-aikoina. Syys- ja talvilomalla leirit ovat kahden päivän mittaisia ja kesälomaviikoilla viiden. Tiedeleirit ovat suunnattu peruskouluikäisille lapsille ja nuorille.

Paikan päällä Heurekassa tiedeleireillä työskennellään monitieteellisten haasteiden parissa ongelmaratkaisu-, vuorovaikutus- ja tutkimustaitoja kehittäen. Leireillä tutkitaan ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä oppiainerajoja ylittäen, luovuutta ja kädentaitoja hyödyntäen sekä eri tieteisiin innostaen. Monipuolisten sisältöjen parissa työskennellään Heurekan inspiroivissa työtiloissa, kuten Ideaverstaalla, laboratoriossa, näyttelyissä ja työpajoissa. Heurekan puitteet ja tiedekasvatuskokemus mahdollistavat sen, että leirien ohjelma on monipuolinen, innostava ja aiheet edustavat laajasti sekä poikkitieteellisesti eri tieteen aloja.

Tiedeleirejä järjestetään myös etäleireinä, jolloin tiedeleiritoimintaan on mahdollista osallistua maan kattavasti ja jopa Suomen rajojen ulkopuolelta. Myös etäleireillä tutkitaan ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä oppiainerajoja ylittäen, luovuutta ja kädentaitoja hyödyntäen sekä eri tieteisiin innostaen.Tiedeleiriläiset tekevät ohjatusti etäyhteyksien avulla tutkimuksia kotona.

Vuorovaikutus etäleiriläisten ja leirin vetäjän kanssa mahdollistetaan virtuaalikokousalustaa käyttämällä. Etäleirin tutkimukset sisältävät etäopastettuja kokeellisia töitä ja kädentaitoja hyödyntäviä työpajoja. Tarvittavat materiaalit ja välineet ovat etäleireillä kotoa helposti löytyviä ja saatavia.

Läs mer