Forskningsbaserad kunskap erbjuder en värld full av möjligheter. Kunskap överraskar och inspirerar till nytänkande. Även i osäkra tider ger forskningsbaserad kunskap oss optimism inför framtiden och hjälp med att lösa frågor kring både vår egen vardag och hela mänsklighetens framtid.

Under temaåret för forskningsbaserad kunskap 2021 tar finländska aktörer fram kunskap för oss alla. Nu om någonsin finns det efterfrågan på forskningsbaserad kunskap.

Vad är Temaåret för forskningsbaserad kunskap? >

Sök till temaårets officiella program!

I fokus för Temaåret för forskningsbaserad kunskap ligger de samarbetspartner som producerar ett mångsidigt program inom olika områden av forskningsbaserad kunskap. Programmet består av evenemang och aktiviteter som kan vara tillställningar, jippon, gärningar, utställningar, verk, interventioner, utvecklingsprojekt eller kampanjer, både på webben och på plats.

För samarbetspartnerna erbjuder temaåret ny publik, stor synlighet och nya partnerskap.

Temaåret på sociala medier

Twitter >

🌞🪳 Vesikirppujen rusketus?

🤔 Kuka sitä tutkii ja miksi pieneliöiden auringonotto kiinnostaa?

😎 Vinkki: Niin ihmisillä kuin vesikirpuilla keho synnyttää melaniinipigmenttiä auringon ultraviolettisäteilyn myötä. Kun vesikirppu kuolee, sen ulkokuori voi vajota järven pohjaan ja säilyä siellä kymmeniä tuhansia vuosia – ja myös rusketus säilyy pohjamudan peittämässä fossiilissa.

☀️ Fossiilien avulla voimme arvioida, kuinka paljon eläimet ovat menneisyydessä altistuneet auringon ultraviolettisäteilylle sekä otsonikadon aiheuttaman ultraviolettisäteilyn lisääntymisen ja ilmaston lämpenemisen vaikutuksia luonnossa.

Lue lisää linkistä biossa 🔗

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21 #mitähyötyä
...

21 1

Tutkittu tieto luo uskoa tulevaan epävarmoinakin aikoina. Se auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

✨ Siksi tutkitulle tiedolle on tilaa – nyt, jos koskaan.
 
Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. Sukella tutkitun tiedon maailmaan verkkosivulla tutkittutieto.fi sekä somessa @tttv2021.
 
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

33 0

Tutkittu tieto elää arjessa!

👆 Katso videolta, mitä sen merkityksestä kertovat @laura.malmivaara ja @hatamiikka.

Tutkitun tiedon avulla voimme saada paremman elämänlaadun – ja tulevaisuuden meille kaikille!

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

18 0

😭 Itkuvirret olivat vielä 1900-luvun alkupuoliskolla ortodoksisessa karjalaisessa yhteisössä osa muun muassa hautajaisrituaaleja.

😢 Yksi itkuvirsien tavoitteista oli saada läsnäolijat kyyneliin – sitä pidettiin erityisen hyvän itkijän merkkinä. Näin itkuvirttä esittävä toimi eräänlaisena esi-itkijänä ja kanavoi koko yhteisön tunteita.
 
🥲 Nykyisin Vain elämää -sarja on muodostunut yhteisölliseksi itkemisen käytännöksi. @pfolkloristi näkee sarjassa ja sen äärellä itkemisessä linkin karjalaiseen itkuvirsiperinteeseen.
 
🥺 Tunteellisuus ja herkkyys nykyisessä pärjäämistä ja tehokkuutta korostavassa kulttuurissa ja yhteiskunnassa näyttäytyvät yhä helposti negatiivisina, mutta Vain elämää on luonut oman kulttuurisen käytäntönsä, jonka osallistujat ja katsojat tuntevat.
 
Lue lisää aiheesta Päivystävä folkloristi -blogista, linkki biossa 🔗
 
📞 @pfolkloristi on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21 #folkloristiikka
...

35 0