Nu om någonsin finns det efterfrågan på forskningsbaserad kunskap. Kunskap inspirerar till nytänkande och erbjuder nya perspektiv. Under Temaåret för forskningsbaserad kunskap 2021 kommer ett flertal olika aktörer från föreningar till läroanstalter och från forskningsorganisationer till företag att göra forskningsbaserad kunskap och därtill hörande insatser tillgängliga för alla.
I fokus för Temaåret för forskningsbaserad kunskap ligger de samarbetspartner som producerar ett mångsidigt program inom olika områden av forskningsbaserad kunskap. Programmet består av evenemang och aktiviteter som kan vara tillställningar, jippon, gärningar, utställningar, verk, interventioner, utvecklingsprojekt eller kampanjer, både på webben och på plats.
För samarbetspartnerna erbjuder temaåret ny publik, stor synlighet och nya partnerskap.
✨Tieto on meidän kaikkien✨
Haluamme viestiä, miten monella tavalla tutkittu tieto on läsnä elämässämme, niin arkisten haasteiden kuin koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyvien ongelmien ratkaisussa.
Siispä kokoamme yhteen tutkittuun tietoon liittyviä tapahtumia ja tekoja, joihin jokainen voi vuoden aikana osallistua. Niitä on kalenterissamme jo yli sata!
Tutustu teemavuoden ohjelmaan osoitteessa tutkittutieto.fi (linkki biossa 🔗)!
#tutkittutieto #tttv21 #tutkituntiedonteemavuosi
🦠 ”Vaikka koronarokote kehitettiin tavallista nopeammin, mitään tutkimusvaihetta ei ole ohitettu”, sanoo Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet.
👍 Hänen mukaansa asiaan on valjastettu maailman huippulaboratoriot ja isoimmat rokotefirmat. Rämet puhuu pe 22.1. klo 10 Tampereen Tieteen päivien nuorten päivässä siitä, miten syntyy koronarokote.
💉 ”Rokotteessa ei laiteta elimistöön koronavirusta eikä edes sen osia, vaan elimistön soluille laitetaan RNA-muodossa ohje alkaa tuottaa koronaviruksen piikkiproteiinia. Ne matkivat sitä, mitä tapahtuu virusinfektiossa, mutta siinä mielessä turvallisemmin, että sieltä ei tule kuin tätä tiettyä osaa koronaviruksesta”, Rämet kertoo.
”Rokotteella pyritään saamaan aikaan sama asia taudinaiheuttajaa kohtaan ilman, että tautia täytyy sairastaa.”
📻 Kuuntele Rämetin haastattelu @radiomoreeni Kuuntele tutkijaa -ohjelmassa linkistä biossa ja osallistu Tampereen Tieteen päivien ohjelmaan osoitteessa: tuni.fi/tieteenpaivat.
✨ Tampereen tieteen päivät 22. ja 23.1. järjestää Tampereen korkeakouluyhteisö @tampereuni ja @tamk_uas. Tapahtuma on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa. ✨
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
✨ Tutkittu tieto avaa maailman täynnä mahdollisuuksia. Se auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä. ✨
🧠 Tiesitkö esimerkiksi, että ratkaisu tietokoneiden alati kasvavaan energiankulutukseen saattaa löytyä omista aivoistamme!
💻 Nanokokoisilla ihmisaivojen toimintaa jäljittelevillä osilla voimme tehostaa tietokoneiden toimintaa. Tätä tutkitaan @vttfinland.
🧠 Evoluution kehittämissä aivoissamme samat alueet voivat sekä ajatella että muistaa. Sen sijaan perinteisessä tietokoneessa on erillinen muisti ja prosessori, joka suorittaa laskennan.
💻 Tietokoneiden toiminnan tehostaminen on tarpeen, sillä tieto- ja viestintätekniikka kuluttaa koko maailman sähköenergiasta jo 3-9 prosenttia ja kulutus kasvaa joka vuosi!
Lue lisää aiheesta osoitteesta tietysti.fi (linkki biossa 🔗) ja ota seurantaan Tutkitun tiedon teemavuoden @tttv2021-instatili! Tarjoilemme tutkitun tiedon murusia koko vuoden ajan!
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
🌜 Yön pimeydessä arkkitehti Engel piirsi karttaan arvoituksen. Mukulakivien läpi kulki polku, joka pohti myyttien syntyjä syviä. Löydä unohdettu reitti, lähde mukaan selvittämään salatie ja ratkaise Engelin koodi! 🧐
🗺 @katsomukset kaupunkipeli Engelin koodi on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa. Kyseessä on lokaatioon perustuva kaupunkisuunnistuspeli, jota voi pelata omalla mobiililaitteella. Peli löytyy linkistä biossa 🔗
🏛 Tiesitkö muuten, että Carl Ludvig Engel (1778-1840) suosi arkkitehtuurissaan niin kutsuttua uusklassista empiretyyliä. Se tarkoitti juhlallisen vaikutelman luomista, jossa innoitus haettiin muinaisen antiikin ja Egyptin historiasta, mytologiasta, taiteesta ja rakennuksista. Tyylisuunnan innoittajana toimi Ranskan keisarin Napoleonin hovityyli.
Kuvassa on Engelin piirros Helsingin tuomiokirkon julkisivusta Unioninkadulle. Kuva on Museoviraston Kulttuuriympäristön piirustuskokoelmasta ja löytyy osoitteesta finna.fi.
#tutkittutieto #tttv21 #tutkituntiedonteemavuosi
Tutkitun tiedon teemavuosi 2021
45 minuuttia sitten
✨ Evolution in Action ja Tiedetestaajat ovat mukana teemavuoden ohjelmassa ✨
Lue Suomen Akatemian tietysti.fi-sivustolta akatemiatutkija Carita Lindstedt-Karekselan ajatuksia tiedekasvatuksesta 👇
Teemavuoden koko ohjelma osoitteessa 👉 tutkittutieto.fi/Tiedekasvatuksen kehittäminen ja edistäminen on tärkeä osa Carita Lindstedt-Karekselan tutkijanuraa. ”Oma motivaationi sekä Evoluutiopajat- ja Tiedetestaajat-projekteissa sekä tiedekasvatuksessa on halu auttaa lapsia ja nuoria, antaa kaikki mahdollinen tieto heidän käyttöönsä, jotta he pystyvät pärjäämään paremmin tässä muuttuvassa maailmassa.”👇
www.aka.fi/tietysti/teemat/teema-tutkittu-tieto/evoluutiopajat-vievat-elonkirjon-juurille/#bd34f025 ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentoi Facebookissa
Tutkitun tiedon teemavuosi 2021
2 päivää sitten
Tilastokeskus järjestää tiistaina Totta vai tarua, tilastoa ja tutkittua tietoa - webinaarin! Webinaarissa kuullaan kolme puheenvuoroa tilastollisen lukutaidon merkityksestä📊
Linkki tapahtumaan 👇
www.stat.fi/ajk/tapahtumat/webinaari-totta-vai-tarua-ota-avuksi-tilastot
Teemavuoden tapahtumakalenteri👇https://tutkittutieto.fi/tapahtumat ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Webinaari: Totta vai tarua – ota avuksi tilastot!
www.stat.fi
Tilastokeskus ja Suomen Tilastoseura järjestävät Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaan kuuluvan webinaarin aiheesta Totta vai tarua – ota avuksi tilastot! Aika: tiistai 26.1.2021 klo 13.00 – 14...Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentoi Facebookissa
Tutkitun tiedon teemavuosi 2021
3 päivää sitten
Tampere University ja TAMK - Tampere University of Applied Sciencesin Tieteen päivät jatkuu Tampereella vielä lauantaina! Huomenna on lautasella laadukasta tutkittua tietoa esimerkiksi vauvoista, kansainvälisestä politiikasta, e-urheilusta ja luottamuksesta tieteeseen. Hyppää mukaan suoraan kotisohvalta!🛋️ ... Näytä enemmänNäytä vähemmän
Share on FacebookShare on TwitterShare on Linked InShare by Email
Kommentoi Facebookissa