Forskningsbaserad kunskap erbjuder en värld full av möjligheter. Kunskap överraskar och inspirerar till nytänkande. Även i osäkra tider ger forskningsbaserad kunskap oss optimism inför framtiden och hjälp med att lösa frågor kring både vår egen vardag och hela mänsklighetens framtid.

Under temaåret för forskningsbaserad kunskap 2021 tar finländska aktörer fram kunskap för oss alla. Nu om någonsin finns det efterfrågan på forskningsbaserad kunskap.

Vad är Temaåret för forskningsbaserad kunskap? >

Sök till temaårets officiella program!

I fokus för Temaåret för forskningsbaserad kunskap ligger de samarbetspartner som producerar ett mångsidigt program inom olika områden av forskningsbaserad kunskap. Programmet består av evenemang och aktiviteter som kan vara tillställningar, jippon, gärningar, utställningar, verk, interventioner, utvecklingsprojekt eller kampanjer, både på webben och på plats.

För samarbetspartnerna erbjuder temaåret ny publik, stor synlighet och nya partnerskap.

Temaåret på sociala medier

Twitter >

Sienet ovat avainasemassa luonnon hyvinvointia mitattaessa. Ilman niitä luonto ei pärjää. Sienet ovat keskeisiä hajottajia ja kasvien apureita niin ravinteiden otossa kuin taudeilta puolustautumisessa. 🌱
 
🔬 Harppaus sieniyhteisöjen tutkimisessa tehtiin, kun tutkijat ottivat tarkasteluun sienten rihmastojen ja itiöemien lisäksi myös ilmassa leijailevat itiöt.

🔍 Sieniyhteisöjä on tutkittu hiljattain myös Suomessa. Viidessä kaupungissa tehdyn tutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä kaupungistumisen vaikutuksista sieniyhteisöihin.

📉 Tulosten mukaan sieni-itiöiden määrä laskee rajusti, kun siirrytään metsästä rakennettuun ympäristöön.
 
Lue lisää @uniofjyvaskyla JYUnity-lehdestä, linkki biossa 🔗
 
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

22 0

🧑🏽‍⚕️ Tutkittu tieto on hyvinvointimme lähde. Se auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä. 🌍
 
✨ Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. 

🏊🏼‍♀️ Sukella tutkitun tiedon maailmaan verkkosivulla tutkittutieto.fi sekä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa @tttv2021.

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

18 0

🎧 Juuri julkaistun @nuorisotutkimus Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen mukaan monipuolisesti kulttuuria harrastavat nuoret kokevat hyvinvointinsa muita paremmaksi.

☺️ Tyytyväisyys näkyy niin yleisenä tyytyväisyytenä elämään kuin tyytyväisyytenä vapaa-aikaan, terveyteen ja ihmissuhteisiin.
 
📖 Tulosten mukaan suomalaisten lasten ja nuorten kulttuurin, taiteen ja median harrastaminen on monipuolista. Vastaajista noin kaksi kolmasosaa kertoi vähintään neljästä näihin elämänalueisiin liittyvästä harrastuksesta.
 
👉 Tutustu tutkimukseen linkistä biossa 🔗 Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #nuorisotutkimus #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21 #tietoanuorista
...

42 0

🦠 Huonepölyssä voi elää bakteereja ja sieniä yli tuhannesta eri suvusta ja lajista. Mutta onko huonepöly vain pahasta?

🤔 #MitäHyötyä on tutkia huonepölyä?
 
💡 Vinkki: Maatilojen lapsilla on allergisia sairauksia tutkitusti vähemmän kuin muilla lapsilla, ja maaseudun monenkirjavan mikrobiston tiedetään treenaavan lapsen immuniteettia. Toisaalta mikrobipitoisuudet ovat korkeita myös kosteusvauriotaloissa, eikä siitä seuraa mitään hyvää.

😮 Sama mikrobi voi olla hyödyllinen, neutraali tai haitallinen eri kasvuympäristössä ja olosuhteissa.
 
Lue lisää linkistä biossa 🔗 ja seuraa tunnistetta #mitähyötyä.
 
#tutkituntiedonteemavuosi #tutkittutieto #tttv21
...

18 1