XI Puistofilosofia-viikko

Puistofilosofia ry
20.7.2021-24.7.2021 13:30
, Pirkanmaa
  • Finnish
  • on the spot
  • adults

Puistofilosofia-viikossa on kyseessä tilaisuus, jossa ihmiset kokoontuvat puistoihin keskustelemaan ystäviensä ja piknik-korien kera heitä kiinnostavista aiheista. Kyseessä ei ole väittelytilaisuus, vaan iloinen sosiaalinen tapahtuma, jossa totuutta pyritään lähestymään perinteisin sokraattisin keinoin – keskustelemalla.

Tapahtuman tärkeänä vaikuttimena on filosofisen ajattelun ja verrattoman dialogin ilosanoman levittäminen mahdollisimman laajalle – myös akateemisten piirien ulkopuolelle. Filosofia kuuluu kaikille!

Puistofilosofia-viikolla keskustetavia teemoja nostetaan esiin yleisön joukosta, mutta paikalla on ollut myös kutsuttuja vieraita alustamassa jotakin valitsemaansa teemaa. Vuosien saatossa Ikaalisissa on vieraillut suuri joukko alustajia, jotka ovat edustaneet laajalla skaalalla tieteen ja ajattelun kenttää.

Alustusten ja keskustelujen lisäksi tärkeä elementti tapahtumassa on ollut taiteen eri muotojen käyttö filosofisten keskustelujen polttoaineena. Siksi viime vuosien aikana Puistofilosofia-viikolla on järjestety myös musiikkiesityksiä, teatteria ja taidenäyttelyitä.

Ikaalisten Puistofilosofia-viikosta on tullut osa paikallista ja valtakunnallista tapahtumakulttuuria, jossa on läsnä vahva, alternatiivisen filosofia-tapahtuman tunnelma ja meininki. Täysin vapaaehtoisvoimin ja yhteistyökumppaneitten tuella järjestettävä viisipäiväinen ajattelun ja dialogin minifestivaali keräsi kesällä 2019 yli 1300 filosofisista keskusteluista kiinnostunutta kävijää. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Puistofilosofia-viikon keskuspaikkana toimii Ikaalisten Keskuspuisto, mutta alustuksia, keskustelutilaisuuksia ja muuta ohjelmaa on järjestetty myös jälkikustavilaista tyyliä edustavassa Juhlatalo Rahkolassa sekä iltakeskusteluja (kapakkafilosofiaa) paikallisessa kyläravintola Bar No Namessa. Lapsille järjestetään oma filosofiapäivä Ikaalisten kaupunginkirjaston yhteydessä.

Tulevana kesänä 2021 Puistofilosofia-viikko järjestetään Ikaalisissa jo 11. kertaa. Luvassa on jälleen iso kavalkadi upeita alustuksia, keskusteluja ja muita performansseja. Ota ystäväsi, viltti ja piknik-kori mukaan ja liity seuraan!

Read more