Research-based knowledge opens up a world of opportunities. It surprises and inspires; it makes you think in new ways. Even in times of uncertainty, research-based knowledge can create faith in the future and help solve both challenges we face in our daily lives and challenges to humanity as a whole.

During the Year of Research-Based Knowledge 2021, a wide range of Finnish associations, institutions and organisations will make research-based knowledge available to everyone. Today, more than ever, there’s room for research-based knowledge.

What is the Year of Research-Based Knowledge? >

Apply to the year’s programme!

At the heart of the Year of Research-Based Knowledge are the partners who produce a diverse range of events covering different fields of knowledge. The official programme of the year consists of actions and events such as gatherings, acts, campaigns, interventions, exhibitions, artworks, development projects online or on the spot.

For its partners, the Year of Research-Based Knowledge offers new audiences, high visibility and opportunities to form new partnerships.

 

In social media

Twitter >

Sienet ovat avainasemassa luonnon hyvinvointia mitattaessa. Ilman niitä luonto ei pärjää. Sienet ovat keskeisiä hajottajia ja kasvien apureita niin ravinteiden otossa kuin taudeilta puolustautumisessa. 🌱
 
🔬 Harppaus sieniyhteisöjen tutkimisessa tehtiin, kun tutkijat ottivat tarkasteluun sienten rihmastojen ja itiöemien lisäksi myös ilmassa leijailevat itiöt.

🔍 Sieniyhteisöjä on tutkittu hiljattain myös Suomessa. Viidessä kaupungissa tehdyn tutkimuksen tulokset kertovat karua kieltä kaupungistumisen vaikutuksista sieniyhteisöihin.

📉 Tulosten mukaan sieni-itiöiden määrä laskee rajusti, kun siirrytään metsästä rakennettuun ympäristöön.
 
Lue lisää @uniofjyvaskyla JYUnity-lehdestä, linkki biossa 🔗
 
#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

22 0

🧑🏽‍⚕️ Tutkittu tieto on hyvinvointimme lähde. Se auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä. 🌍
 
✨ Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. 

🏊🏼‍♀️ Sukella tutkitun tiedon maailmaan verkkosivulla tutkittutieto.fi sekä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa @tttv2021.

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

18 0

🎧 Juuri julkaistun @nuorisotutkimus Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen mukaan monipuolisesti kulttuuria harrastavat nuoret kokevat hyvinvointinsa muita paremmaksi.

☺️ Tyytyväisyys näkyy niin yleisenä tyytyväisyytenä elämään kuin tyytyväisyytenä vapaa-aikaan, terveyteen ja ihmissuhteisiin.
 
📖 Tulosten mukaan suomalaisten lasten ja nuorten kulttuurin, taiteen ja median harrastaminen on monipuolista. Vastaajista noin kaksi kolmasosaa kertoi vähintään neljästä näihin elämänalueisiin liittyvästä harrastuksesta.
 
👉 Tutustu tutkimukseen linkistä biossa 🔗 Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #nuorisotutkimus #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21 #tietoanuorista
...

42 0

🦠 Huonepölyssä voi elää bakteereja ja sieniä yli tuhannesta eri suvusta ja lajista. Mutta onko huonepöly vain pahasta?

🤔 #MitäHyötyä on tutkia huonepölyä?
 
💡 Vinkki: Maatilojen lapsilla on allergisia sairauksia tutkitusti vähemmän kuin muilla lapsilla, ja maaseudun monenkirjavan mikrobiston tiedetään treenaavan lapsen immuniteettia. Toisaalta mikrobipitoisuudet ovat korkeita myös kosteusvauriotaloissa, eikä siitä seuraa mitään hyvää.

😮 Sama mikrobi voi olla hyödyllinen, neutraali tai haitallinen eri kasvuympäristössä ja olosuhteissa.
 
Lue lisää linkistä biossa 🔗 ja seuraa tunnistetta #mitähyötyä.
 
#tutkituntiedonteemavuosi #tutkittutieto #tttv21
...

18 1