Research-based knowledge opens up a world of opportunities. It surprises and inspires; it makes you think in new ways. Even in times of uncertainty, research-based knowledge can create faith in the future and help solve both challenges we face in our daily lives and challenges to humanity as a whole.

During the Year of Research-Based Knowledge 2021, a wide range of Finnish associations, institutions and organisations will make research-based knowledge available to everyone. Today, more than ever, there’s room for research-based knowledge.

What is the Year of Research-Based Knowledge? >

Apply to the year’s programme!

At the heart of the Year of Research-Based Knowledge are the partners who produce a diverse range of events covering different fields of knowledge. The official programme of the year consists of actions and events such as gatherings, acts, campaigns, interventions, exhibitions, artworks, development projects online or on the spot.

For its partners, the Year of Research-Based Knowledge offers new audiences, high visibility and opportunities to form new partnerships.

 

In social media

Twitter >

🎧 Juuri julkaistun @nuorisotutkimus Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen mukaan monipuolisesti kulttuuria harrastavat nuoret kokevat hyvinvointinsa muita paremmaksi.

☺️ Tyytyväisyys näkyy niin yleisenä tyytyväisyytenä elämään kuin tyytyväisyytenä vapaa-aikaan, terveyteen ja ihmissuhteisiin.
 
📖 Tulosten mukaan suomalaisten lasten ja nuorten kulttuurin, taiteen ja median harrastaminen on monipuolista. Vastaajista noin kaksi kolmasosaa kertoi vähintään neljästä näihin elämänalueisiin liittyvästä harrastuksesta.
 
👉 Tutustu tutkimukseen linkistä biossa 🔗 Lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimus on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #nuorisotutkimus #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21 #tietoanuorista
...

7 0

🦠 Huonepölyssä voi elää bakteereja ja sieniä yli tuhannesta eri suvusta ja lajista. Mutta onko huonepöly vain pahasta?

🤔 #MitäHyötyä on tutkia huonepölyä?
 
💡 Vinkki: Maatilojen lapsilla on allergisia sairauksia tutkitusti vähemmän kuin muilla lapsilla, ja maaseudun monenkirjavan mikrobiston tiedetään treenaavan lapsen immuniteettia. Toisaalta mikrobipitoisuudet ovat korkeita myös kosteusvauriotaloissa, eikä siitä seuraa mitään hyvää.

😮 Sama mikrobi voi olla hyödyllinen, neutraali tai haitallinen eri kasvuympäristössä ja olosuhteissa.
 
Lue lisää linkistä biossa 🔗 ja seuraa tunnistetta #mitähyötyä.
 
#tutkituntiedonteemavuosi #tutkittutieto #tttv21
...

18 1

🤔 Yksi selitys valeuutisten ja virheellisten väittämien leviämiselle löytyy ihmisistä itsestään. Tunteilla on suuri merkitys siinä, miten vastaanotamme tietoa.

😱 Valheellisilla uutisilla on taipumusta levitä oikeaa tietoa nopeammin ja laajemmalle etenkin voimakkaiden, negatiivisten tunnereaktioiden vauhdittamana.

☝️ Tyypillisten disinformaatiossa käytettyjen retoristen keinojen paljastaminen voisikin auttaa ihmisiä tunnistamaan virheellisiä käsityksiä.

🤔 @fin.sci-hankkeessa on tarkoitus tutkia sitä, mitä tapahtuu kun ihminen kohtaa omien käsitysten suhteen vastakkaisen kannan.

🧐 Aiemmissa tutkimuksissa on käynyt ilmi, että ihmiset, joilla on vahvoja ennakkouskomuksia, eivät suinkaan välttele sellaista tietoa, joka on ristiriidassa aiempien käsitysten kanssa. Päinvastoin he lukevat sen hyvin tarkkaan, jotta voivat sitten selittää, miksi tuo oman käsityksen vastainen tieto on pohjimmiltaan väärää.

⬆️ Yllä oleva teksti on lehdistönvapauden päivän keskustelutilaisuuden koosteesta. Linkki tekstiin biossa 🔗 Myös koko keskustelu on katsottavissa YouTubessa 17.5. asti.

Sekä @fin.sci-hanke että lehdistönvapauden päivän keskustelutilaisuus ovat mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

78 0

🔍 Tutkittu tieto on paras tämänhetkinen käsityksemme asioista. Se ei ole kenenkään mielipide tai henkilökohtainen kokemus, vaan syntynyt järjestelmällisen prosessin tuloksena. Se voi muuttua uusien tutkimustulosten myötä ja ymmärryksen lisääntyessä.

🤗 Siksi tutkittu tieto on #mutuaihmeellisempää!

Kurkkaa lisätiedot bion linkistä 🔗

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

233 3