Research-based knowledge opens up a world of opportunities. It surprises and inspires; it makes you think in new ways. Even in times of uncertainty, research-based knowledge can create faith in the future and help solve both challenges we face in our daily lives and challenges to humanity as a whole.

During the Year of Research-Based Knowledge 2021, a wide range of Finnish associations, institutions and organisations will make research-based knowledge available to everyone. Today, more than ever, there’s room for research-based knowledge.

What is the Year of Research-Based Knowledge? >

Apply to the year’s programme!

At the heart of the Year of Research-Based Knowledge are the partners who produce a diverse range of events covering different fields of knowledge. The official programme of the year consists of actions and events such as gatherings, acts, campaigns, interventions, exhibitions, artworks, development projects online or on the spot.

For its partners, the Year of Research-Based Knowledge offers new audiences, high visibility and opportunities to form new partnerships.

 

In social media

Twitter >

🤖 Tutkijat ovat ottaneet robotin avuksi koronaviruksen ilmassa leviämisen tutkimiseen. Robotin yskäisyt auttavat selvittämään muun muassa maskien ja erilaisten ilmanpuhdistimien vaikutusta pisaroiden ja aerosolien leviämiseen.
 
🤧 Tutkimusta varten on rakennettu keinotekoinen ihmisen pää, joka muodostaa yskiessään, aivastaessaan ja hengittäessään nesteestä ja kiinteästä aineesta koostuvia, tarkasti määriteltäviä pisaroita ja aerosoleja.

🌡 Robotti on asennettu @vttfinland testihuoneeseen, missä ulkoiset tekijät, kuten lämpötila, ilmanvaihto ja ilmankosteus ovat tarkasti määrättävissä.
 
😷 Robotilla tehtyjä mittauksia käytetään muun muassa selvittämään, miten pisarat ja aerosolit kulkeutuvat ja miten riittävä ja oikealla tavalla jaettu ilmanvaihto, ilmansuodatus, ilmanpuhdistus ja maskien käyttö, vaikuttavat tilanteeseen.
 
Lue lisää @vttfinland Uutisia ja tarinoita tieteestä ja teknologiasta -sivustolta, linkki biossa 🔗

Sivusto on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨

#tutkittutieto #teknologia #tutkituntiedonteemavuosi #tttv2021
...

4 0

Tutkittu tieto on hyvinvointimme lähde. Se auttaa ratkomaan omaan arkeemme ja koko ihmiskunnan tulevaisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Tutkitun tiedon teemavuonna 2021 kotimaiset toimijat tuovat yhdessä tutkittua tietoa meille kaikille. 
 
Sukella tutkitun tiedon maailmaan verkkosivulla tutkittutieto.fi, linkki biossa 🔗 sekä Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa @tttv2021.

#tutkittutieto #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

18 0

👁 Katseella voi kysyä, ja sillä voi rohkaista. Selkeän katsekontaktin puuttumisen takia etäopetus on perustavalla tavalla erilaista kuin perinteinen opetus, sanoo Eeva Haataja, joka on tutkinut katsekontaktin roolia luokkahuoneessa.
 
– Etäopetuksessa nopea ”ope auta mua” -katse luokan perältä ei toimi.
 
👁 Tietokoneruudulla selkeää katsekontaktia ei tahdo syntyä edes kahden kesken, saati sitten silloin, kun opettaja opettaa kokonaista ryhmää.
 
– Eniten etäopetus ja katsekontaktin puuttumien haitanneekin niitä oppilaita, jotka ovat arimpia sanomaan suoraan, että nyt tarvittaisiin apua, Haataja pohtii.
 
Lue lisää aiheesta uusimmasta @oajry Opettaja-lehdestä, linkki biossa 🔗
 
Opettaja on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #opetus #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

15 0

☝️ Näyttääkö sinunkin korona-arkesi lähinnä tältä?
 
@tutkitusti on koonnut kattavan lukupaketin, jossa korona-aikaa tarkastellaan useiden tieteenalojen näkökulmista.

Lukupaketti sisältää pohdintaa muun muassa siitä:
 
😷 Minkälaiset arkiset selviytymiskeinot korostuvat, kun kokemuksia korona-ajasta aletaan purkaa?

👋 Miten ystävyyssuhteet muuttuvat, kun yhteydet siirtyvät verkkoon?

💻 Miten salaliittoteoriat ovat levinneet viruksen varjolla?

🤧 Mitä yhteistä löytyy ihmisten suhtautumisessa epidemioihin historian eri aikakausina?
 
Tutustu lukupakettiin linkistä biossa 🔗
 
@tutkitusti kokoaa yhteen 21 yleistajuista tiedejulkaisua ja on mukana Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmassa ✨
 
#tutkittutieto #tutkitusti #korona #tutkituntiedonteemavuosi #tttv21
...

15 0