Blogit

3.12.2021

Tiedesparraus antoi uutta potkua tietopohjan vahvistamiseen ja motivoi tutkijoita osallistumaan

Ympäristöministeriössä pohdittiin alkuvuodesta 2020, millaisesta tieteellisestä asiantuntijatuesta lakihanke tai strategian valmistelu hyötyisi. Näin syntyi kymmenisen vuorovaikutteisen tutkijayhteistyön pilottihanketta. Niistä yksi oli tiedesparraus, jota ympäristöministeriön erityisasiantuntija Kirsi-Marja Lonkila tarkastelee Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.

17.11.2021

Tutkittu tieto tavoitettavissa, mutta ketä se kiinnostaa?

Tiedekeskus Heurekan toimitusjohtaja Mikko Myllykoski ja johtaja Liisa Savunen Suomen Akatemiasta keskustelevat tutkitun tiedon tavoittavuudesta ja sen haasteista Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.

20.10.2021

Luotettava tieto selättää valetiedon

"Tilastojen ja tiedon luku- ja käyttötaito on muodostunut kansalaistaidoksi – välttämättömäksi selviytymiskeinoksi yhteiskunnassa", kirjoittaa Tilastokeskuksen ryhmäpäällikkö Reija Helenius Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.

8.10.2021

Rokotevastaisuus on Suomessa marginaalinen ilmiö – paukut pitää nyt laittaa niihin, jota epäröivät rokotteen ottamista

Tutkimusten mukaan syitä rokotteiden ottamiseen liittyvään epäröintiin on monia, kirjoittaa THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.

29.9.2021

LUMA-osaaja on tutkitun tiedon valtiaita

"Tarvitsemme riittävästi LUMA-osaamista ja -ammattilaisia, jotta yhteiskunta voi kukoistaa innovaatioilla ja kestävillä ratkaisuilla", kirjoittaa opetusneuvos Paavo-Petri Ahonen Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.

16.9.2021

Arkisia havaintoja tieteen kehityksestä

”Tieteen rikkaus ja haaste on tutkitun tiedon jatkuva kehittyminen ja muuttuminen”, kirjoittaa Tieteellisten seurain valtuuskunnan toiminnanjohtaja Lea Ryynänen-Karjalainen Tutkitun tiedon teemavuoden blogissa.